ΑΡΧΙΚΗ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΙΑΤΡΕΙΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΝΟΣΟΛΟΓΙΑ

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ  ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ  ΔΙΑΒΗΤΗ


Η Αμερικανική  Διαβητολογική  Εταιρεία  το 1997 προχώρησε σε ταξινόμηση  του διαβήτη  και ισχύει μέχρι σήμερα .Σύμφωνα με αυτήν υπάρχουν οι εξής τύποι διαβήτη:

  1.   1. Ο διαβήτης τύπου 1  εμφανίζεται σε παιδική ηλικία και συνήθως  σε ηλικίες μικρότερες των 20 ετών και χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση με ινσουλίνη  από την στιγμή της εμφάνισης του.Η συχνότητα εμφάνισης  αυτού του τύπου διαβήτη στην Ελλάδα είναι  2%  από τα μικρότερα παγκοσμίως.Ο διαβήτης αυτής της μορφής  δεν αποκλείεται να εμφανισθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.  

     2. O διαβήτης τύπου 2  είναι ο συχνότερος τύπος διαβήτη και βρίσκεται στο 90 % των ατόμων  με σακχαρώδη διαβήτη.Εμφανίζεται  με την πάροδο του χρόνου στην ενήλικο ζωή  των ανθρώπων  και μπορεί  να αντιμετωπισθεί με σωστή διατροφή ,άσκηση ,αντιδιαβητικά δισκία,άλλα ενέσιμα  φάρμακα που δεν είναι ινσουλίνη και  στο τέλος  ινσουλίνη. 

Προσωρινά σε οξείες καταστάσεις (μετά από ιώσεις  όπως γρίππη πνευμονία,stress στεναχώρια ή σε προγραμματισμένες επεμβάσεις  μπορεί να χρειασθεί αντιμετώπιση με ινσουλίνη.  

Σήμερα που η παχυσαρκία είναι πολύ συχνή σε μικρές ηλικίες εκδηλώνεται πολύ συχνά ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 και σε παιδιά   

3. Σακχαρώδης διαβήτης της εγκυμοσύνης      

4.Aλλοι τύποι σακχαρώδη διαβήτη

  Δείτε στο επόμενο πως διαπιστώνεται ο διαβήτης

 


  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες παθολογικού ιατρείου ή ιατρείου παχυσαρκίας επικοινωνήστε στο info@mountzouris.gr και θα σας απαντήσουμε άμεσα.
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2019