ΑΡΧΙΚΗ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΙΑΤΡΕΙΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΝΟΣΟΛΟΓΙΑ

 

 

ΛΙΣΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΩΝ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ


 

 

Οι υδατάνθρακες που υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις τροφές  μετατρέπονται στον οργανισμό σε  γλυκόζη  .Η γλυκόζη προκειμένου  να μπεί στα μυικά και λιπώδη  κύτταρα απο τα οποία είναι γεμάτος ο  οργανισμός  χρειάζεται  την παρουσία  της ινσουλίνης .Η ινσουλίνη επομένως συνδέεται με τα κύτταρα και αυτά στην συνέχεια κινητοποιούνται προκειμένου να ανοίξουν τις διόδους για να εισέλεθει η γλυκόζη μέσα σε αυτά  και στην συνέχεια να μεταβολισθεί ώστε στο τέλος να παραχθεί ενέργεια που θα χρησιμεύσει στην διατήρηση  της ζωής .  

 Για κάθε  ισοδύναμο  υδατανθράκων όπως γνωρίζουμε  χρειαζόμαστε 1 μονάδα ινσουλίνης .Επιλέγετε οποιαδήποτε υδατανθρακούχο τροφή  θέλετε  να καταναλώσετε .Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις ισοδυναμίες των υδατανθράκων αλλά και άλλων τροφίμων. Μάθετε περισσότερα για τις ισοδυναμίες υδατανθράκων.

Δείτε στο επόμενο ενα τυπικό διιτολόγιο διαβήτη


  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες παθολογικού ιατρείου ή ιατρείου παχυσαρκίας επικοινωνήστε στο info@mountzouris.gr και θα σας απαντήσουμε άμεσα.
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2019