ΑΡΧΙΚΗ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΙΑΤΡΕΙΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΝΟΣΟΛΟΓΙΑ

        Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ


Η λέξη προσοχή στον διαβητικό ασθενή στην πράξη σημαίνει ότι το σώμα του έχει χάσει μερικώς ή ολικώς την αυτοματοποιημένη διαδικασία διατήρησης των τιμών του σακχάρου σε φυσιολογικά όρια και έχει περάσει σε manual  ρύθμιση.

Αρα καθετί που μπορεί να επηρεάσει τις τιμές του σακχάρου π. χ το είδος και η ποσότητα του φαγητού που τρώμε πρέπει ο διαβητικός να το σκεφθεί αυτή η σκέψη που πρέπει να προηγηθεί της πράξης είναι η έννοια της προσοχής.
Πόσα πράγματα πρέπει να προσέξει ο διαβητικός κατά την διάρκεια μιας ημέρας ; Δυστυχώς πάρα πολλά που στο τέλος οδηγούν την μεγάλη πλειονότητα των ασθενών σε αρνητικές συμπεριφορές  δηλαδή να αντιμετωπίζουν την ζωή τους όπως και πρίν με ολέθρια αποτελέσματα στην υγεία τους.

Ο κάθε διαβητικός πρέπει να έχει σχηματίσει μέσα του έναν οδηγό επιβίωσης με κύριους άξονες :

1) Το είδος και την ποσότητα του φηγητού που καταναλώνει
2 ) Απόκτηση του ιδανικού βάρους για την ηλικία του
3 ) Τρόπους να επιτύχει τους παραπάνω στόχους π.χ με άσκηση,σωστή δίαιτα και διατροφή
4) Τακτική ιατρική παρακολούθηση με ανάλογο εργαστηριακό έλεγχο
5) Αυτοπαρακολούθηση των τιμών του σακχάρου αίματος
6) Συστηματική λήψη των φαρμάκων
7) Έγκαιρη συνειδητοποίηση ότι όλα πρέπει να τα φροντίζει μόνος του γιατί γιαυτόν ο αυτόματος πιλότος έχει αποσυντονισθεί.

Δείτε στο επόμενο  για υπογλυκαιμία στο διαβήτη


  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες παθολογικού ιατρείου ή ιατρείου παχυσαρκίας επικοινωνήστε στο info@mountzouris.gr και θα σας απαντήσουμε άμεσα.
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2019